Rijshoutstraat bereiken met openbaar vervoer

Op deze pagina gidsen we jou hoe je met het openbaar vervoer de praktijk in de Rijshoutstraat kan bereiken tijdens de wegenwerken in de Botestraat in Wondelgem.

Buslijn 6 richting Mariakerke rijdt om via Gaverstraat, Buntstraat, Durmstraat, Eeklostraat. De normale haltes Gaverstraat en Lusthoflaan zijn geschrapt. Er is een tijdelijke halte in de Gaverstraat, net om de hoek met de Botestraat. Als je met Lijn 6 vanuit de richting Wondelgem komt, stap dan af aan de tijdelijke halte in de Gaverstraat en fiets of stap dan via Gaverstraat, Katwilgenstraat, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Let op! Van 12 tot 20 november is Meulestedebrug onderbroken.  Reizigers komende van aan de Dampoort kunnen terecht aan de tijdelijke eindhalte in de Meeuwstraat. Tussen de haltes Kapiteinstraat en Mariakerke Post rijdt een tijdelijke pendelbus die stopt aan de haltes van Lijn 6. Zie info op website van De Lijn.

Buslijn 6 richting Wondelgem rijdt om via Eeklostraat, Losweg, Ruiterlaan, Moerbezielaan, Willy Maststraat. De normale haltes Lusthoflaan en Gaverstraat worden niet bediend. Er is een tijdelijke halte in de Losweg, net om de hoek van de Eeklostraat. Als je met Lijn 6 vanuit de richting Mariakerke komt, stap dan af aan de halte Kollekasteel en fiets of stap dan via Eeklostraat, Wolvengracht, Welpengang, Breebroekstraat, Breebroekhof, Mispelbilk, Buntstraat, Haagstuk, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Buslijnen 9 en 68 rijden normaal in beide richtingen. Stap af aan de halte Kollekasteel en fiets of stap dan via Eeklostraat, Wolvengracht, Welpengang, Breebroekstraat, Breebroekhof, Mispelbilk, Buntstraat, Haagstuk, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Tramlijn 1 rijdt ook normaal in beide richtingen. Staf af aan de halte Botestraat en fiets of stap dan via Botestraat, Gaverstraat, Katwilgenstraat, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Je kan dit alles visueel zien op onderstaande kaart:

Info up-to-date tot 13 oktober 2019.