Rijshoutstraat bereiken met de auto

Op deze pagina gidsen we jou hoe je met de auto de praktijk in de Rijshoutstraat kan bereiken tijdens de wegenwerken in de Botestraat in Wondelgem.

Op diverse plaatsen zal je het verkeersbord C1 met onderbord ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ tegenkomen. Je mag doorrijden, want omdat je naar de praktijk probeert te geraken, ben je plaatselijk verkeer. Er zijn geen andere opties om er te geraken. Pas wel je snelheid aan en let op voor spelende kinderen. Je rijdt immers door woonwijken.

De wegenwerken in de Schaapherderstraat en de Rijshoutstraat zijn achter de rug. Je kan dus terug gewoon parkeren in de Rijshoutstraat.

Als je uit de richting van Mariakerke komt, moet je omrijden via Eeklostraat, Losweg, Ruiterlaan, Moerbezielaan, Willy Maststraat, Botestraat, Gaverstraat, Katwilgenstraat, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.
Als je uit de richting van Wondelgem komt, moet je omrijden via Botestraat, Gaverstraat, Katwilgenstraat, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Als je uit de richting van Gent komt, kan je afhankelijk van de verkeerssituatie in de Eeklostraat mogelijk beter via de Molenwalstraat rijden: Palinghuizen, Staakskenstraat, Eeklostraat, Molenwalstraat, Braambezielaan, Moerbezielaan, Willy Maststraat, Botestraat, Gaverstraat, Katwilgenstraat, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Als je uit de richting van Evergem komt, kan je afhankelijk van de verkeerssituatie op de Evergemsesteenweg en dorp Wondelgem mogelijk beter via de Lange Velden rijden: Evergemsesteenweg, Liefkensstraat, Helmkruidstraat, Gaverstraat, Katwilgenstraat, Vrouwenstraat, Schaapherderstraat, Rijshoutstraat.

Als je uit de richting van Drongen komt, kan je afhankelijk van de verkeerssituatie op de Industrieweg, Brugsevaart en Groenestaakstraat, misschien beter de R4 verder volgen tot in Wondelgem en dan bovenstaande route vanuit richting Evergem volgen.

Je kan dit alles visueel zien op onderstaande kaart:

Je kan de actuele verkeerssituatie in Gent op de voet volgen op het dashboard van het Gents Verkeerscentrumhttps://verkeerscentrumgent.waylay.io/dashboard

Klik hier voor alle info over de wegenwerken op de website van Stad Gent. Er zijn omleidingen voorzien (fase 5, tot voorjaar 2020).